Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ispanaklı Krep

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hamuruna ıspanak püresi ilave ederek hazırlanan peynirli ıspanak dolgulu krep tarifi.

yaklaşık 6 - 8 adet

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Krep

İç malzeme:

1 kg ıspanak
½ çay bardağı su
1 adet kuru soğan (orta boy)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Krep:

1 poşet Dr. Oetker Krep
2 su bardağı süt
1 yumurta (orta boy)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzemenin hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp ince doğrayın. Ispanağın 1/4' ünü yarım çay bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp 15-20 dakika bekletin ve mutfak robotunda püre haline getirin.

Soğanı ince doğrayın ve bir tencereye alın. Sıvı yağ ilave edin ve orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine doğradığınız ıspanağı ve tuzu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, pul biber ve karabiberi ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın. Peynir rendesini ilave edin ve karıştırın.

2

Kreplerin hazırlanışı

Krep poşetini derin bir kaba boşaltın ve üzerine süt ve yumurtayı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları veya el çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Püre haline getirdiğiniz ıspanağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir krep için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin.

3

Servis

Ispanaklı kreplerin üzerlerine ıspanaklı peynirli karışımdan yayın, rulo şeklinde sarın ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Ispanaklı Krep

Porsiyon / Servis 100 g / ml