Flag

Jambonlu Kek

Yaklaşık 16 dilim
Orta
120 dk.
Jambon, kurutulmuş domates, yer fıstığı ve maya ile hazırlanan yumuşacık kek tarifi. Kahvaltı için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Malzemeler
4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 su bardağıılık süt
1,5 çay bardağısıvı yağ
2yumurta
1 çay kaşığıtuz
1 su bardağıiri kırılmış tuzsuz yer fıstığı
100 gdana jambonu (ince doğranmış)
100 gkurutulmuş domates (küp seklinde doğranmış ve yağda bekletilmiş)
2 adettaze soğan (ince doğranmış)
1 çay kaşığıfesleğen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın.


Unu eleyip maya ile karıştırın. Süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra orta devirde 3 dakika karıştırın. Üzerine fıstık, jambon, kurutulmuş domates, taze soğan ve fesleğeni ilave edip düşük devirde 1 dakika daha karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini kaşık ile düzeltin. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda mayalanan keki fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.