Jelli İnciler

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kek üzerinde taze kayısı, muzlu jel ve krem şanti.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Jelli İnciler

Hamur:

2 su bardağı un
3 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 limon kabuğu rendesi
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Muz Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
7 - 8 adet kayısı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x27 cm)
Dikdörtgen kalıp (15x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı (22x27 cm) margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve limon kabuğu rendesini mikser ile 2 dakika çırpın. Sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın, elediğiniz unu ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba (22x27 cm) yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jelin yarısını kalıba (15x20 cm) dökün, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve donuncaya kadar bekletin.

Kalan jeli oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın, jeli ilave edip 1 dakika daha çırpın.

4

Şekillendirme ve servis

Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp küp şeklinde doğrayın ve soğuyan kekin üzerine sıralayın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Buzdolabında beklettiğiniz jeli küçük küpler şeklinde kesin ve pastanın üzerine sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.