Flag

Jelli Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
200 dk.
Kivi ve Yeşil Elma aromalı jel ile hazırlanan pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
1 çay kaşığıtoz tarçın
Dolgu ve kaplama
1 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su, tarçın ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve alt kat pandispanyayı tekrar içine koyun.

3

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Yarısını 10x20 cm boyutlarındaki bir kaba alın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. Kalan jeli dolgu için kullanmak üzere oda sıcaklığında bekletin.

4

Şekillendirme ve süsleme

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın, 1/3'ini üst süsleme için ayırın, kalana dolgu için ayırdığınız jeli ilave edin, 1-2 dakika çırpın ve kalıptaki pandispanyanın üzerine yayın. Üzerine üst kat için ayırdığınız pandispanyayı kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkartıp kalan krem şanti ile süsleyin. Kalıpta donan jeli küpler şeklinde dilimleyin ve pastanın üzerine sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.