Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Jelli Pasta

Kivi ve Yeşil Elma aromalı jel ile hazırlanan pasta.

yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Jelli Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın

Dolgu ve kaplama:

1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su, tarçın ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 Dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve alt kat pandispanyayı tekrar içine koyun.

3

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Yarısını 10x20 cm boyutlarındaki bir kaba alın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. Kalan jeli dolgu için kullanmak üzere oda sıcaklığında bekletin.

4

Şekillendirme ve süsleme

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın, 1/3'ini üst süsleme için ayırın, kalana dolgu için ayırdığınız jeli ilave edin, 1-2 dakika çırpın ve kalıptaki pandispanyanın üzerine yayın. Üzerine üst kat için ayırdığınız pandispanyayı kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkartıp kalan krem şanti ile süsleyin. Kalıpta donan jeli küpler şeklinde dilimleyin ve pastanın üzerine sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.