Flag

Kabaklı Dereotlu Muffin

Yaklaşık 12 adet
Orta
40 dk.
Peynir ve kabakla hazırlanan muffin tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbın içine oturtarak kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Dolgu
2 adetkabak (orta boy)
0,5 demetince doğranmış maydanoz
0,5 demetince doğranmış dereotu
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıpul biber
1 tutamkarabiber
Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1 su bardağısüt
0,5 su bardağısıvı yağ
Üzeri için
1 çay bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığıpul biber

Ürünü incele

1

Dolgunun hazırlanışı

Kabakları rendeleyip eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine maydanoz, dereotu, rendelenmiş peynir, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine yumurta, süt ve sıvı yağı ekleyip mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine kabaklı karışımı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: 25 - 30 dakika


Pişirmenin son 5 dakikasında üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin.


Fırından çıkarıp üzerlerine pul biber serpin, ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbın içine oturtarak kullanabilirsiniz.