Flag

Kabaklı Tuzlu Kek

Yaklaşık 15 dilim
Kolay
60 dk.
Mısır unu ile hazırlnan glutensiz kabaklı kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta
0,5 su bardağısıvı yağ
1 su bardağıyoğurt
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
2 su bardağımısır unu
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
2 adetkabak (rendelenmiş)
0,5 demetince doğranmış dereotu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurtaları çırpma kabına alıp mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 1 dakika daha çırpın. Mısır unu ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Rendelenmiş kabak ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.