Flag

Kadayıflı Tavukgöğsü Sarma

12 adet
Orta
60 dk.
Ceviz ve tavukgöğsü dolgulu kadayıflar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
1 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
25 gmargarin
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Şurup
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Kadayıf için
250 gçiğ tel kadayıf
100 geritilmiş tereyağı
Süslemek için
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Yağladığınız kadayıfı 12 eşit miktara bölün. İlkini tezgahın üzerine alın ve koparmadan tel tel açarak 15 cm uzunluğunda ve 10 cm eninde yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kaşığı ceviz serpin, 1,5 tatlı kaşığı tavukgöğsü yayın ve rulo şeklinde sarın. Kalan kadayıfları da aynı şekilde hazırlayıp kalıba sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Üzerlerine Antep fıstığı serperek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.