Flag

Kadayıflı Torpil

Yaklaşık 8 adet
Orta
80 dk.
Sakızlı muhallebi dolgulu kadayıflı torpil.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Torpil kalıbı

Malzemeler

Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Kadayıf için
400 gçiğ tel kadayıf
100 geritilmiş tereyağı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
25 gmargarin
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
1 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Kadayıfların hazırlanışı

Kadayıfları geniş bir tepsiye alın ve üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak kadayıfların eşit şekilde yağlanmasını sağlayın. Yağladığınız kadayıfı 8 eşit miktara bölün. Bunlardan birini alın ve tezgah üzerinde düzleştirerek şerit haline getirin. Bu kadayıf şeridini torpil kalıbının geniş tarafından başlayarak kalıbın etrafını kaplayacak şekilde sarın. Kalan kadayıfları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Torpil kalıplarını kadayıfların içinden çıkarın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Buzdolabına alın.

5

Şuruplama ve dolgu

Kadayıfları teker teker soğumuş şurubun içerisine alın, her tarafı şuruplanacak şekilde çevirip çıkarın. Soğuyan sakızlı muhallebinin içerisine badem kırıklarını ilave edip iyice karıştırın ve krema sıkma torbasına doldurun. Kadayıf torpillerin içerisine sıkarak doldurun. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.