Flag

Kahveli Fındıklı Parfe

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Kolay
360 dk.
Puding ve krem şanti ile hazırlanıp bitter çikolatalı sos ile servis edilen lezzetli parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Bombeli derin metal kap (20 cm)

Malzemeler

Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 yemek kaşığıçözünebilir kahve
1 paketsade petit beurre bisküvi (185 g)
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Sos
1

Karışımın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın, üzerine pudingi ve kahveyi ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Üzerine kırılmış bisküvi ve öğütülmüş fındıkları ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.


Çikolatalı krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bisküvili puding ile karıştırın. Streç film ile kaplanmış derin bir kaba dökün. Üzerini kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

Süt ve bitter çikolatalı sosu bir tencereye alın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Servis

Parfeyi dondurucudan alın, servis tabağına ters çevirin ve streç filmi çıkarın. Üzerine bitter çikolatalı sosu döküp dilimleyerek servis yapın.