Flag

Kahveli Mokka Yıldızları

Yaklaşık 50 adet
Kolay
70 dk.
Hamuruna ceviz, portakal kabuğu, zencefil, muskat, kakao eklenen bu kurabiye tarifi, özel yıldız şekli ile çok farklı! Bol kahveli, baharatlı bir lezzet!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gyumuşak margarin
2yumurta
0,5 çay bardağısüt
1,5 yemek kaşığıçözünebilir kahve
4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağıöğütülmüş ceviz
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tutamzencefil
1 tutammuskat rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kahveyi süt ile eritin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pudra şekeri, şekerli vanilin ve margarini mikser yardımı ile iyice çırpın. Yumurtaları ve süt ile erittiğiniz kahveyi ilave edin. 1-2 dakika daha çırptıktan sonra un ve hamur kabartma tozunu ekleyin. İyice çırptıktan sonra portakal kabuğu rendesi, öğütülmüş ceviz, kakao, zencefil ve muskat rendesini de hamura ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar çırpın. Daha sonra hamuru sert bir zemine alarak elle yoğurmaya devam edin. Merdane yardımı ile 3-4 mm kalınlığında açın.


Yıldız şeklindeki kalıplarla şekillendirip yağlanmış yada pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Bir çay kaşığının tersi ile yıldızların ortalarına bastırarak küçük çukurlar oluşturup pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

3

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin ortasına sürün ve üzerine kahve çekirdeği şeklinde çikolata yapıştırın. Arzu ederseniz kahve çekirdeği şeklindeki çikolata yerine çikolata parçaları veya kuru üzüm de yapıştırarak süsleyebilirsiniz.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.