Flag

Kaju Fıstığı Sütü

Yaklaşık 500 mililitre
Kolay
15 dk.
Hayvansal süte alternatif olarak kullanabileceğiniz vegan kaju sütünün hazırlanış tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kaju, kabuksuz ve yumuşak olduğu için 3 saat suda bekletilip süzmeden tariflerde kullanabilir, içerisine 1-2 damla limon suyu ekleyerek daha taze kalması sağlanabilir.
Bu tarife özel ipuçları
Yağ oranı yüksek olan bu sütü mutfak bezi ile süzüp kalan posayı kurutarak kaju unu elde edebilirsiniz. Posayı fırın tepsisine yayın, 150°C'de yaklaşık 20-25 dakika süre ile arada karıştırarak tamamen kuruyuncaya kadar bekletin.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1,5 su bardağıçiğ kaju fıstığı
3 su bardağısu
2,5 su bardağısu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Kaju fıstıklarını derin bir kaba alın ve üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin. Yaklaşık 3 saat bekletin. 

2

Karıştırma ve süzme

Picture - kaju sutu asama 1
Picture - kaju sutu asama 2

Süre sonunda suyunu süzün ve kaju fıstıklarını mutfak robotuna alın. Üzerine 2,5 su bardağı suyu ilave edin ve beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika öğütün. Sütü bu şekilde kullanabileceğiniz gibi süzerek de kullanabilirsiniz. Süzmek için seyrek dokulu bir mutfak bezini bir kabın üzerine serin. Hazırladığınız karışımı bezin içinde kalacak şekilde dökün. Bezin uçlarını birleştirip burarak ve eliniz ile sıkarak kaju fıstıklarının sütünü süzün. Kaju fıstığı sütünü hemen kullanabilirsiniz veya kapalı ve tercihen cam bir kaba alıp buzdolabında en fazla 2 gün bekletebilirsiniz.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kaju, kabuksuz ve yumuşak olduğu için 3 saat suda bekletilip süzmeden tariflerde kullanabilir, içerisine 1-2 damla limon suyu ekleyerek daha taze kalması sağlanabilir.
  • Yağ oranı yüksek olan bu sütü mutfak bezi ile süzüp kalan posayı kurutarak kaju unu elde edebilirsiniz. Posayı fırın tepsisine yayın, 150°C'de yaklaşık 20-25 dakika süre ile arada karıştırarak tamamen kuruyuncaya kadar bekletin.