Flag

Kakaolu Kek

10 - 12 dilim
Orta
140 dk.
Temel kek hamuruna kakao ilave ederek hazırlanan iki renkli kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
275 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
7 yemek kaşığısüt
3yumurta
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Picture - kakaolu-kek-asama-2-3.jpg

Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurun 2/3'ünü hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Çırpma kabında kalan hamura kakao ve sütü ilave edip karışıncaya kadar çırpın. Kakaolu hamuru kalıptaki hamurun üzerine boydan boya dökün ve çatalla kenarlardan dibe doğru spiraller çizip iki hamuru birbirine karıştırarak şekil verin. Fırının orta rafında pişirin.


Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika

3

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.