Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalburabastı 2

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Geleneksel şuruplu tatlı tarifi.

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalburabastı 2

Hamur:

5 - 5,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı irmik

Dolgu:

1,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Şurup:

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Sıvı yağ, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımı ve irmiği ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alın ve elinizde açın. Ortalarına ceviz koyup kapatın, rende veya süzgü üzerinde hafifçe bastırıp yuvarlayarak hamurun yüzeyini şekillendirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyip ve 6-7 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve kepçe ile kalburabastıların üzerine dökün. İkinci bir tepsi ile üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.