Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalp Kalbe Karşı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kalp şeklinde iki renkli kurabiyeler ile sevdiklerinize sürpriz yapın.

Yaklaşık 24 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalp Kalbe Karşı

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g soğuk tereyağı (küp şeklinde kesilmiş)
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
Dr. Oetker Çikolata Kalpler

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, yumurta akı ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Kaplama ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Poşeti sudan maşa ile çıkarın, kenarından makas ile kesin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile ince kesip kurabiyelere çerçeve çizin. Kurabiyelerin yarılarını glazür ile kaplayıp üzerlerine beyaz kalp batırın. Bitter kalplerin arkalarına glazür sürüp kurabiyelerin beyaz taraflarına batırın. Glazür donuncaya kadar bekletip servis yapın.