Kalıbı 20 cm boyutunda ayarlayın ve düz bir servis tepsisine oturtun.
Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve çatal ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesini ilave edip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
1 su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız pudingi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine incir, kayısı, fındık kırığı ve öğütülmüş bisküviyi ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp yayın. Buzdolabının dondurucu kısmına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 4-6 saat bekletin.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin. Süre sonunda kalıbı çıkarıp parfenin üzerine böğürtlenli sos dökün. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:320 dk.OrtaYaklaşık 8 dilim