Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalp Pastacıklar

Böğürtlen soslu çilekli kalp pastacıklar.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalp Pastacıklar

Hamur:

75 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 limon kabuğu rendesi
0,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

200 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Kalıp:

Dr. Oetker 6'lı Kalp Muffin Kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine şekerli vanilin, sıvı aroma, verici, limon kabuğu rendesi, un ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba paylaştırıp üzerlerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 Dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Keklerin kenarlarını spatula ile kalıptan ayırın ve çıkarın. Her birini enlemesine ortadan ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve küp şeklinde kesin. 1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ilk katlarına krem şanti sıkın ve çilekleri sıralayın. İkinci kat kekleri kapatın ve üzerlerine ince bir tabaka krem şanti sürün. Sıkma torbası ile krem şantiden kalp çerçeveler oluşturun. İçlerine böğürtlenli sos doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.