Flag

Kalpli Bal Kabaklı Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
200 dk.
Kalp şeklinde bezeler ile süslenen bal kabaklı kremalı pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Beze
1yumurta akı
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dolgu
300 gayıklanmış bal kabağı
0,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Kalıbın kenar boyutunda pişirme kağıdı kesin ve iç kısmına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve ayarını 120°C'ye düşürün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

3

Bezenin hazırlanışı

Yumurta akını cam veya metal bir kaba alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 5 dakika daha çırpın. Mavi jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Fırın tepsisine kalpler şeklinde aralıklı sıkın. Üzerine konfeti pasta süsü serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Ayıklanmış kabaklar, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan kabakları ayrı bir kaba alın ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Daha sonra tel süzgeçte fazla suyu süzülünceye ve soğuyuncaya kadar bekletin.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiden pastanın üzeri için 3 yemek kaşığı ayırın. Kalan krem şantiye soğuyan kabağı ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine yarısını kaşık ile yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremayı yayın ve üçüncü kat keki kapatın. Elinizle hafifçe üzerine bastırın. Ayırdığınız krem şantiyi pastanın üst kısmını kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis

Pastanın üzerine hazırladığınız kalp bezeleri yerleştirin. Pasta süsü serpin ve dilimleyerek servis yapın.