Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kalpli Krep Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu soslu krep pasta.

yaklaşık 4 - 6 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalpli Krep Pasta

Sos için:

1 ½ su bardağı ahududu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 ½ tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Krep:

1 poşet Dr. Oetker Krep
1 yumurta (orta boy)
2 su bardağı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sosun hazırlanması

Ahududuları mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. Üzerine buğday nişastası ve pudra şekerini ekleyip el çırpıcısı ile eriyinceye kadar karıştırın. Ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Krep

Krep un karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya el çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı hareket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Soğuyan krepleri üst üste koyun. Bıçak yardımı ile kalp şekli oluşacak şekilde kenarlarından kesin. Servis tabağına 1 adet krep alın, üzerine hazırladığınız ahududulu sostan yayın ve kestiğinizde çıkan krep parçalarından sıralayın. Üzerine bir kalp krep koyun ve aynı şekilde devam ederek hepsini üst üste sıralayın. Üzerine kalp şeklindeki kurabiye kalıbı koyun, içine sos yayın ve kalıbı kaldırın. Bu şekilde 2 adet kalp yapın. Kenarlarını da sos ile süsleyip Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kalpli Krep Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın