Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kalpten Kalbe

Malzemeler

Malzemeler

* Kalpten Kalbe

İç malzeme:

3 adet elma
½ çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı toz şeker

Hamur:

2 su bardağı un
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta akı

Üzeri için:

2 yemek kaşığı kayısı reçeli

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzemenin hazırlanışı

Elmaları küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp tarçın ilave edin ve soğutun.

Krema, şekerli vanilin, yumurta ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız elmalı karışımı ilave edin ve kaşık ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Hamuru hazırlamak için unu eleyin. Margarin, pudra şekeri ve yumurta akını ekleyip yoğurun. Hamuru streç film ile sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Hamuru buzdolabından alın ve bekletmeden merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 10 cm çapında daireler kesin. Daireleri, yağladığınız kalıpların içine, kenarları 1-2 cm yüksekliğinde olacak şekilde yerleştirin. Açtığınız hamurdan kurabiye kalıbı yardımı ile 12 adet küçük kalp kesin.

İç malzemeyi hamurla kaplı kalıplara paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Üzerlerine bastırmadan birer adet kalp hamur koyun ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

3

Süsleme ve servis

Fırından aldığınız tartoletlerin üzerlerine bekletmeden fırça yardımı ile kayısı reçeli sürün. 10-15 dakika bekletip kalıplardan çıkartın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kalpten Kalbe

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Yağ 0g 0.01g
Yumurta akı 0g 0.01g