Flag

Karadeniz Pidesi

4 adet
Orta
120 dk.
Geleneksel yöntemlerle hazırlanan kıymalı Karadeniz pidesi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
3 su bardağıun
1,5 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığısıvı yağ
1 su bardağıılık su
İç malzeme
2 adetkuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağısıvı yağ
250 gkıyma
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için
4yumurta
50 gtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Hamurun hazırlanışı

2 tatlı kaşığı mayayı bir kaseye boşaltın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.


Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanları minik küpler şeklinde doğrayın. Sıvı yağ ve kıymayı bir tavaya alın. Orta ateşte karıştırarak kavurun. Üzerine soğanı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ocaktan alın, tuz ile karabiberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 18-20 cm çapında açın ve fırın tepsilerine yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi hamurların üzerine paylaştırın, kenarında 1 cm boşluk bırakarak yayın. Kenar boşluklarını kıvırarak iç malzemenin üzerine parmaklarınız ile bastırarak yapıştırın. 10 dakika bekletip tepsileri fırına yerleştirin. Pişirmenin 10. dakikasında her bir pidenin üzerine birer adet yumurta kırın, tepsi yerlerini değiştirerek kenarları kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve sıcak servis yapın.