Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karadutlu Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastacı kremalı, bademli karadutlu tart.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karadutlu Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
125 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem

Üzeri için:

300 g karadut

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Tart Kalıbı (28 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip karıştırın. Margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine bademli un karışımını ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tartı kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın.

3

Krema

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı badem kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kremayı tartın üzerine yayın.

Karadutları yıkayıp kurulayın ve kremanın üzerine sıralayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.