Flag

Karamel Soslu Mini Trileçeler

6 porsiyon
Orta
180 dk.
Tek porsiyonluk kaplarda pişirilip servis edilen trileçenin farklı bir sunumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Karamel Soslu Trileçe
3yumurta
Islatmak için
3 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Karamel Soslu Trileçe
1

Ön hazırlık

Kapları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırıp bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırparak kar haline getirin. Üzerine yumurta sarılarını ilave edin. Spatula veya kaşık ile yumurta sarıları tamamen dağılıncaya kadar yavaşça karıştırın. Üzerine un karışımını ilave ederek köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırın. Pişirme kalıplarına üst kısımlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Islatma

Trileçeyi fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Bir kaba süt ve kremayı boşaltıp üzerine ıslatma sosu karışımını ilave edin. El çırpıcısı ile eriyinceye kadar 2-3 dakika karıştırın. Bekletmeden kalıplardaki trileçelerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2- 3 saat bekletin.


Trileçeleri buzdolabından çıkarıp üzerlerine karamel sosu dökün ve servis yapın.