Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karamelli Kurabiyem

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lezzetine bayılacağınız karamelli kurabiye nasıl yapılır? Basit, az malzemeli evde yapacağınız bir tarif.

Yaklaşık 25 - 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karamelli Kurabiyem

Hamur:

2,5 su bardağı öğütülmüş ceviz
3 su bardağı öğütülmüş fındık
3 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 - 3 yemek kaşığı un

Karamel sos:

1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı krema

Süslemek için:

25 - 30 adet fındık

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Öğütülmüş ceviz, fındık, yumurta akı ve toz şekeri derin bir kaba alın ve iyice yoğurun. Kakao ve unu ilave edip hamur haline gelinceye yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Parmağınızla basarak ortalarında çukurlar oluşturun. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Karamel sos

Toz şekeri çelik bir bir tavaya alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Şekerin tamamı eriyip karamel rengi olduğunda ocaktan alın. Kremayı ilave edin ve pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.

Servisten önce kurabiyelerdeki boşluklara karamel doldurun ve birer adet fındık koyun.