Flag

Karamelli Milföy

Yaklaşık 10 adet
Orta
100 dk.
Kat kat karamelli kazandibi dolgulu milföyler..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Krema
1 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 su bardağısüt
25 gmargarin
Milföy kareleri için
10 adetmilföy hamuru (kare)
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığısüt
Glazür
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Kremanın hazırlanışı

1 su bardağı sütü bir kaba alın, üzerine kazandibi poşetini boşaltın, kaşıkla iyice karıştırın.


2 yemek kaşığı toz şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda 2 su bardağı süt ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında kazandibi ile karıştırdığınız sütü ekleyin, 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.


Margarini mikser ile iyice çırpın, hazırladığınız kazandibini de ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Buzdolabında bekletin.

2

Milföyün hazırlanışı

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 230 °C

Turbo pişirme: 220 °C


Milföyleri tezgaha alın, 10-15 dakika bekletin. Merdane ile kendi büyüklüğünün iki katına çıkıncaya kadar açın. Ortadan ikiye kesin ve çatal ile üzerlerini delin. Tepsiye sıralayın.


Yumurta sarısını 2 yemek kaşığı süt ile çırpın, milföylerin üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp 20-25 dakika soğutun. Aralarına krema sürerek üst üste 4 kat olacak şekilde kapatın.

3

Süsleme ve servis

Pudra şekeri ile suyu karıştırıp üzerlerine yayın. Her birini ortadan ikiye kesin ve bekletmeden servis yapın.