Flag

Karaorman Pastacıklar

5 adet
Orta
200 dk.
Çikolata ve vişnenin müthiş uyumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
5yumurta
125 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığısıvı yağ
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
300 gçekirdeksiz vişne
Islatmak için
1,5 su bardağısüt
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
160 gbitter çikolata
vişne

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un, hamur kabartma tozu, kakao ve tarçını bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve 5 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın. Keki kalıptan çıkarıp soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Her bir kekten 8 cm çapında 5 adet daire kesin. Toplamda 15 adet daire kek elde edin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Bir adet daire keki servis tabağına alın, süt ile ıslatıp üzerine krem şanti sıkın ve vişne sıralayın. Üzerine ikinci bir kek koyun, aynı işlemi tekrarlayın. En üste kek koyun ve ıslatın. Diğer kekleri de aynı şekilde hazırlayarak 5 adet mini pasta elde edin.

3

Kaplama ve servis

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastaları krema ile kaplayın. Çikolata rendesi, pasta kreması ve vişne ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.