Flag

Karbonatlı Pişi

Yaklaşık 35 - 40 adet
Orta
40 dk.
Yağ çekmeden puf gibi kabaran tuzlu pişi tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Yumuşak yapıda bir hamur elde etmek için başlangıçta unun bir kısmını ayırın ve en son gerekli miktarda azar azar ilave edin.
Bu tarife özel ipuçları
Hamuru rahat kesebilmek için keskin bir bıçak veya pizza kesme ruleti kullanın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıtuz
1yumurta
1 su bardağıyoğurt
1 poşetDr. Oetker Karbonat
Kızartmak için
sıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Karbonat
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Tuz, yumurta, yoğurt ve karbonatı ilave edip iyice karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek çok yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ve karelere kesin.

2

Pişirme ve servis

Yağı bir tencereye alın ve yüksek ateşte ısıtın. Ocağı kısın ve hamur karelerini arkalı önlü kızartın. Sıcak veya soğuduktan sonra arzuya göre reçel veya peynir ile servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Yumuşak yapıda bir hamur elde etmek için başlangıçta unun bir kısmını ayırın ve en son gerekli miktarda azar azar ilave edin.
  • Hamuru rahat kesebilmek için keskin bir bıçak veya pizza kesme ruleti kullanın.