Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karlı Dilimler

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile süslenen neşeli karlı kek dilimleri.

9 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karlı Dilimler

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
10 - 15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
15 - 20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
25 g şeker hamuru (siyah)

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
80 g margarin
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (18x28 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tereyağını ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyin ve düşük devirde 1-2 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun hazırlanışı

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. 4 eşit parçaya bölüp hamuru mavi, kırmızı ve sarı jel renklendiriciler ile renklendirin. Kara batmış bacakları hazırlamak için kırmızı ve sarı hamurları 10 cm uzunluğunda rulo yapın, ortadan ikiye kesin. Siyah şeker hamuru ile bot yapın ve su ile hafif ıslatarak hazırladığınız rulolar ile birleştirin. Mavi hamurdan 4 cm uzunluğunda ve 1,5 cm genişliğinde 2 adet hamur kesin ve kayak yapın. Parçaları birleştirin ve kurumaya bırakın. Şapka, atkı, eldiven gibi süslemeler hazırlayın.

4

Kremanın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve pastacı kremasını ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve margarini ilave edin. 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

5

Süsleme ve servis

Soğuyan pastacı kremasını çırpma kabına alın. Üzerine kremayı ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Hindistan cevizi rendesini ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan keki 9 adet dikdörtgen kek çıkacak şekilde dilimleyin. Kremayı kaşık yardımı ile keklerin üzerine paylaştırın. Hazırladığınız süslemeleri üzerine yerleştirin ve servis yapın.