Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karlı Orman

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yılbaşı ağacı şeklindeki kalıpta pişirilen, çikolata ve vişne ile lezzetlendirip krema ile karlar yağdırılarak hazırlayabileceğiniz yeni yıl tarifi.

yaklaşık 8 - 10 porsiyon

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karlı Orman

Pandispanya:

1,5 su bardağı Dr. Oetker Pandispanya Un
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığı fındık kırığı
0,5 su bardağı çekirdeksiz vişne

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

Dr. Oetker Bitter Glazür
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
kırılmış Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi
orman meyveleri
Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Dr. Oetker Yılbaşı Ağacı Kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Çikolata parçaları ve fındık kırığını ilave edip karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltip vişneleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Fırından alın, 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çam ağacının gövde kısmını boş bırakarak pasta kreması ile kaplayın.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyun, 5 dakika bekletin. Erimiş glazür ile çam ağacının gövdesini kaplayın. Üzerine kakaolu pasta süsü serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Antep fıstığı, Hindistan cevizi, orman meyveleri ve çikolata parçaları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.