Flag

Kaygana

Yaklaşık 4 adet
Orta
20 dk.
Mısır unlu maydanozlu geleneksel bir Karadeniz tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2yumurta
1 çay bardağısüt
1 çay bardağıyoğurt
1 su bardağımısır unu
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağıince doğranmış maydanoz
Pişirmek için
1 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, süt, yoğurt, mısır unu, tuz ve hamur kabartma tozunu çırpma kabına alın. El çırpıçısı ile 1-2 dakika çırpın. Maydanozları ilave edip kısa bir süre daha çırpın. 20 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtıp sıvı yağ dökün. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün ve tavayı hareket ettirerek tabana yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Bekletmeden servis yapın.