Flag

Kayısı Marmelatlı Pasta

Yaklaşık 6 dilim
Orta
250 dk.
Kayısı marmeladı dolgulu krem şantili pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
100 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için
1 çay bardağısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağıkayısı marmeladı
Üzeri için
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
2 yemek kaşığısüt
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Süslemek için
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

20x20 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine tereyağı, süt ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru pişirme kağıdının üzerine dökün, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 18 dakika


Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Keki pişirme kağıdından çıkarıp 4 eşit kareye kesin.

3

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Picture - kayisi marmelatli pasta asama

Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre çırpın. 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. İlk kek karesini servis tabağına alıp 2 yemek kaşığı süt ile ıslatın. Krem şantinin 1/3'ünü dıştan başlayarak içe doğru çerçeveler oluşturarak sıkın. Bu çerçevelerden birini boş bırakıp buraya kayısı marmeladının 1/3'ünü doldurun. Üzerine ikinci kek karesini koyup süt ile ıslatın. Aynı işlemi tekrarlayarak kekleri üst üste koyun. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

Krema, süt ve pudra şekerini bir kaba alın. Mikserin orta devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız sosu pastanın üzerine döküp yayın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

5

Süsleme ve servis

2 yemek kaşığı toz şekeri metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar bekletin. Ilık şekerden tatlı kaşığı ile alın, yüksekten ince akıtarak oluşan ince karamel iplerini kırılmamaları için fazla ezmeden elinizle toparlayarak pişirme kağıdı üzerine alın. Eriyen şekeri arada ısıtabilirsiniz. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Servisten önce karamel iplerini pastanın üzerine yerleştirin ve dilimleyin.