Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kayısılı Cranberry'li Kek

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Beyaz çikolata soslu kurutulmuş meyveli kek.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı Cranberry'li Kek

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
200 g yumuşak margarin
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 çay bardağı öğütülmüş badem
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 limon kabuğu rendesi

Sos için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Süslemek için:

2 - 3 adet kuru kayısı
7 - 8 adet kurutulmuş turna yemişi (cranberry)

Kalıp:

Dr. Oetker Bicolor Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla süt, şekerli vanilin ve margarini ilave ederek 1 dakika çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Üzerine kuru kayısı, cranberry, öğütülmüş badem, muskat rendesi ve limon kabuğu rendesini ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

3

Sosun hazırlanışı

Beyaz çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Süsleme ve servis

Servisten önce kekin üzerine sosu dökün. Kayısıları iri küpler şeklinde kesin. Keki kayısı ve cranberry ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.