Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kayısılı Krep

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İnce pişirilen krepler badem, fındık, ceviz ve kayısı reçeli ile dolduruluyor.

8 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı Krep

Reçel:

1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg kayısı (ayıklanmış ve doğranmış) (ayıklanmış ve doğranmış)
1 kg toz şeker

Krep:

1 poşet Dr. Oetker Krep
1 yumurta (orta boy)
2 su bardağı süt

Dolgu:

½ çay bardağı iri kırılmış badem
½ çay bardağı iri kırılmış fındık
½ çay bardağı iri kırılmış ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Reçelin hazırlanışı

Ayıklanmış ve doğranmış kayısıları bir tencereye alın. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da kayısıların üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Kayısıların eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

2

Krep

Krep unu yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya el çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Krep karışımından ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir krep için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin ve soğumaya bırakın.

3

Badem, fındık ve cevizleri yağsız tavada hafif kavurun.

1 su bardağı kayısı reçeli ile çerezleri karıştırarak dolgu malzemesini hazırlayın. Bu karışımdan kreplerin üzerine sürün ve rulo yapın.

Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kayısılı Krep

Porsiyon / Servis 100 g / ml