Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kayısılı Kurabiye 2

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru kayısılı, fındıklı kurabiye nasıl yapılır? Çok kolay ve az malzemeli bir tarif.

yaklaşık 15 adet

pratik 20 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı Kurabiye 2

Hamur:

15 adet kuru kayısı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
80 g margarin
½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı fındık kırığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kuru kayısıları küçük küpler şeklinde kesin.

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, margarin, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alın ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Elenen un ve hamur kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Fındık kırığı ve kuru kayısıları ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın.

Hamurdan birer yemek kaşığı alarak ikinci bir kaşık yardımı ile fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 13 - 15 dk.

Fırından çıkarıp soğutun.

Beslenme bilgileri * Kayısılı Kurabiye 2

Porsiyon / Servis 100 g / ml