Flag

Kazandibili Ekmek Kadayıfı

Yaklaşık 12 - 15 dilim
Zor
70 dk.
Kazandibili Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır? Ramazan ayına özel bu tatlı tarifini Aktif Maya ile hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
2 yemek kaşığısu
2 su bardağıun
2yumurta
40 geritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıılık su
Yağlamak için
2 yemek kaşığısıvı yağ
Islatmak için
1,5 su bardağısu
2 yemek kaşığıüzüm pekmezi
Şurup
3 su bardağıtoz şeker
3,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Kazandibili karışım
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
Süslemek için
1 - 2 tatlı kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

1,5 çay kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip 1,5 su bardağını bir karıştırma kabına alın. Üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve ılık suyu ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Üzerine kalan yarım su bardağı unu ekleyip bir spatula ile karıştırarak hamura yedirin. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


28 cm çapındaki kalıbın tabanına 2 yemek kaşığı sıvı yağı döküp tepsinin içini yağlayın. Üzerine hamuru döküp eliniz ile tepsinin tabanına düzgünce yayın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin. Süre sonunda pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Islatma

Soğuyan ekmeği bir spatula yardımı ile kalıptan çıkarın. Ekmeği 30 cm çapındaki kalıbın içine yerleştirin. 2 su bardağı suyu bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı pekmezi ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Pekmezli suyu kaşık ile ekmeğin her tarafına dökerek ıslatın.

5

Şurubun hazırlanışı

Toz şekeri geniş bir metal tencereye alın. Kısık ateşte karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Ocaktan alıp eriyen şekerin üzerine suyu ilave edin. Tekrar orta ateşte arada karıştırarak sertleşmiş olan şekerin çözülmesini bekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ilave edin ve 20 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Şuruptan kepçe ile alıp ekmeğin her tarafına gezdirerek dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletin.

6

Kazandibinin hazırlanışı ve servis

3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan kazandibini çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ekmek kadayıfının üzerine yayın veya krema sıkma torbası ile sıkın. Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.