Flag

Kazandibili Ekmek Tatlısı

5 kase
Orta
100 dk.
Karamelle şuruplanmış ekmek üzeri kazandibi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kızartılmış ekmek için
5 dilimkızartılmış ekmek
0,5 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
Kazandibi
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
Üzeri için
5 adetceviz (yarım)
Kalıp
5 adetısıya dayanıklı kase

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ekmeklerin hazırlanışı

Kaseleri margarin ile hafif yağlayın. Ekmekleri iri parçalara kırın ve kaselere paylaştırın. Toz şekeri geniş bir kaba alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda suyu ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın, 5 dakika bekletin ve ekmeklerin üzerine dökün. Ekmekler şurubu çekinceye kadar bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Kazandibi

Kazandibini süt ile 3-4 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerlerine birer adet ceviz koyun. Fırın tepsisine 1 cm derinliğinde su doldurun, kapları içine oturtun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkartıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.