Flag

Kazandibili Fındıklı Baklava

Yaklaşık 9 dilim
Orta
40 dk.
Kazandibi dolgulu baklava tarifi. Klasik baklava tarifinin farklı sunumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağısüt
1,5 çay bardağıiri kırılmış fındık
Şurup
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Yufka için
15 adetbaklavalık yufka
100 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Yufkaları ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yufkaları tekrar ortadan ikiye keserek 60 adet yufka elde edin. İlk 30 yufkayı aralarını tereyağı ile hafifçe yağlayarak tek tek kalıbın içine yerleştirin. Üzerine fındık kırığını serpin ve kazandibini yayın. Üzerine kalan 30 adet yufkayı yine aralara tereyağı sürerek üst üste sıralayın. Keskin bir bıçak ile kareler şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın.