Flag

Kazandibili Katmer

Yaklaşık 8 adet
Orta
40 dk.
Baklavalık yufka ile hazırlanan kazandibi ve Antep fıstığı dolgulu katmerler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1,5 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
Yufka için
20 adetbaklavalık yufka
100 geritilmiş tereyağı
Pişirmek için
1 yemek kaşığıtereyağı
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şurubu geniş bir kaba alın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika soğutun.

3

Şekillendirme

5 adet baklavalık yufkayı, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. En üste de tereyağı sürün. Kazandibinden 2 yemek kaşığı alıp beşli yufkanın üzerine, sadece bir yarısını kaplayacak şekilde ve kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın. Üzerine 1 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı serpin. Boş taraftaki yufkaları kaldırıp kazandibili yarının üzerine kapatın. Eliniz ile kenarlarına ve tüm yüzeye bastırarak yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız hamuru ortadan 2 eşit parçaya kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

4

Pişirme ve servis

Büyük boy bir tavayı orta ateşte ısıtın ve yaklaşık 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız hamurları tavaya alın ve arkalı önlü pembeleşinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğuk şurubun içine atın, arkalı önlü çevirip çıkarın. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve Antep fıstığı ile süsleyip ılık olarak servis yapın.