Flag

Kazandibili Künefe

Yaklaşık 10 - 12 kişilik
Orta
120 dk.
Dil peynirli kazandibili künefe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Dolgu
200 gdil peyniri
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
Kadayıf
250 gçiğ tel kadayıf
150 geritilmiş tereyağı
Şurup
2,5 çay bardağıtoz şeker
2,5 çay bardağısu
Üzeri için
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
0,5 çay bardağıAntep fıstığı-bütün

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

Dil peynirini rendeleyin. Üzerine soğuk su döküp 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.

2

Kazandibinin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın, üzerine kazandibi poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Kadayıfların hazırlanışı ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kadayıfları 5-6 cm boyutlarında parçalara kopartıp geniş bir tepsiye alın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Eliniz ile alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Hazırladığınız kadayıfların yarısını kalıba yayın. Üzerine soğuyan kazandibini döküp yayın. Üzerine rendelenmiş dil peynirini serpin. Kalan kadayıfları peynirin üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Künefe fırında pişerken şurubu hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 3 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Pişen künefeyi fırında çıkarın ve bekletmeden üzerine şurubu dökün. Antep fıstıklarını serpin. Dilimleyerek servis yapın.