Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kedi Sepeti

recipe-Kedi Sepeti
(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding dolgulu mayalı toplar kedi şeklinde süsleniyor..

yaklaşık 10 porsiyon

biraz zaman alır 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kedi Sepeti

Hamur:

4 - 4 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı ılık süt
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı

Dolgu:

2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
2 - 3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Süslemek için:

1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
Dr. Oetker Kakao

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, süt, sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine fındık kırığı ve kuru üzümü ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamurun 1/3'ünü hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde 20 cm uzunluğunda şeritler kesin. 18 cm çapında derin bir kalıbı tepsiye alt üst çevirip, üzerini margarin ile yağlayın. Hamur şeritlerini metal kalıbın üzerine sepet şeklinde yerleştirin. İki ince uzun rulo yapıp birbirine sarın ve sepete çerçeve yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Kalan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayıp açın, ortalarına tepeleme birer tatlı kaşığı puding koyun ve yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız hamurları tepsiye sıralayın. Her iki tepsiyi de fırına koyup pişirin.

Sepet için:

Pişirme süresi: yaklaşık 10 - 15 dk.

Toplar için:

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp soğutun. Sepeti kalıptan ayırın ve ters çevirin. İçine topları doldurun.

4

Kaplama ve süsleme

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun ve topların üzerine sıkarak kedi şeklinde süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Glazürü tarifine göre eritip pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin, şekerlemeler ve kakao ile birlikte süslemeyi tamamlayın.

Beslenme bilgileri * Kedi Sepeti

Porsiyon / Servis 100 g / ml