Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kedidili Bisküvili Pudingli Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kedidili Bisküvili Pudingli Pasta

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt

Ahududulu karışım:

1 su bardağı ahududu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Bisküvili çerçeve:

8 adet kedidili bisküvi
0,5 çay bardağı süt

Süslemek için:

15 - 16 adet ahududu

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 -2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayın ve kurulayın. 

3

Pudingin hazırlanışı

Pudingi 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Ahududulu karışımın hazırlanışı

Ahududuyu mutfak robotunda püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Pastanın hazırlanışı

Keki pişirme kağıdından çıkarıp tekrar kalıbın içine oturtun. Keki, kenarından 1 cm boşluk bırakarak, bisküvileri tek sıra halinde batıracak genişlikte bir kanal açmak için bıçak ile oyun. Kedidili bisküvilerini ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz kısımları altta kalacak şekilde oluşturduğunuz kanala batırarak sıralayın. Yarım çay bardağı sütten birer çay kaşığı alıp bisküvilerin üst kısmına dökerek ıslatın. Pudingi kekin ortasında kalan boş kısma dökün ve yayın. Üzerine ahududulu karışımı yayın ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Pastayı kalıbından dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerini ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.