Flag

Kekli Baklava

Yaklaşık 8 - 10 porsiyon
Orta
300 dk.
Baklava yufkaları arasında cevizli kek ile hazırlanan şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Malzemeler

Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Hamur
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
50 geritilmiş tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
Yufka için
15 adetbaklavalık yufka
100 geritilmiş tereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısıp 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp 3 dakika çırpın. Süt, eritilmiş tereyağı, şekerli vanilin, un karışımı ve öğütülmüş cevizi ekleyin. Düşük devirde 2 dakika daha çırpın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yufkaları ortadan ikiye kesin. 30 adet yufka elde edin. İlk 15 yufkayı, aralarını tereyağı ile hafifçe yağlayarak tek tek kalıbın içine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu yayın. Üzerine kalan 15 adet yufkayı yine aralara tereyağı sürerek üst üste sıralayın. Keskin bir bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

4

Şuruplama ve servis

Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 3-4 saat bekletip servis yapın.