Flag

Kelebek Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
170 dk.
Çikolatalı şeftalili kelebek pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 adetküp şeklinde doğranmış şeftali
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
3 - 4 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Renkli şekerlemeler

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki 4 eşit üçgen dilim elde edecek şekilde kesin. Her bir dilimi enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4  dakika çırpın. 2 yemek kaşığını ayırıp buzdolabında bekletin. Kestiğiniz keklerin ilk katlarına birer yemek kaşığı krem şanti yayın, şeftali ve çikolata parçalarını sıralayın. Üzerlerine ikinci kat kekleri kapatın. Kalan beyaz krem şantiyi 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kek dilimlerinin üzerlerine şeritler sıkarak krem şanti ile kaplayın. Bu dilimleri servis tabağına yuvarlak kısımları içe gelecek biçimde kelebek şekli vererek yerleştirin.

4

Süsleme ve servis

Ayırdığınız 2 yemek kaşığı krem şantinin üzerine jel renklendirici ekleyip mikser ile 1 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kelebeğin kanatlarını süsleyin. Şekerlemelerle süslemeyi tamamlayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.