Flag

Kepekli Poğaça

Yaklaşık 20 adet
Orta
120 dk.
Dr. Oetker Instant maya ile hazırlanan kepekli poğaça tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
2 su bardağıkepekli un
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
100 geritilmiş margarin
1 su bardağısıvı yağ
1 su bardağıyoğurt
1yumurta akı
Dolgu
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
0,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta sarısı
2 - 3 yemek kaşığısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip derin bir kaba alın. Kepekli un ve mayayı ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kaşar peyniri rendesi ile beyaz peynir rendesini karıştırın.


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Kestiğiniz hamurların ortasına birer tatlı kaşığı peynir koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine sıralayın. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 15-20 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.