Flag

Keşkül Dolgulu Gül Tatlısı

6 adet
Orta
40 dk.
Şuruplanıp keşkül ile doldurulan gül şeklinde hazırlanmış baklavalık yufkalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıkrema
Şurup
1,5 su bardağısu
1 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığılimon suyu
Yufka
6 adetbaklavalık yufka
50 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 - 2 adetkuru incir

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri bir tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Bir adet baklavalık yufkayı tezgaha alın. Parmaklarınız ile yufkanın ortasını saat yönünün tersine doğru çevirerek dışta kalan yufkanın katlanarak toplanmasını sağlayın. Böylece ortası boş olan gül şekli elde edin. Spatula yardımı ile fırın tepsisine alın ve üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürün. Kalan yufkaları aynı şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kaşık yardımı ile hazırladığınız yufkaları şuruba batırıp çıkarın ve servis tabağına sıralayın. Soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Soğuyan keşkülü yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan gül şeklindeki yufkaların ortalarına sıkın ve kuru incir ile süsleyerek servis yapın.