Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşkül Dolgulu Gül Tatlısı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şuruplanıp keşkül ile doldurulan gül şeklinde hazırlanmış baklavalık yufkalar.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşkül Dolgulu Gül Tatlısı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2 su bardağı süt
0,5 su bardağı krema

Şurup:

1,5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yufka:

6 adet baklavalık yufka
50 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

1 - 2 adet kuru incir

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri bir tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Bir adet baklavalık yufkayı tezgaha alın. Parmaklarınız ile yufkanın ortasını saat yönünün tersine doğru çevirerek dışta kalan yufkanın katlanarak toplanmasını sağlayın. Böylece ortası boş olan gül şekli elde edin. Spatula yardımı ile fırın tepsisine alın ve üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürün. Kalan yufkaları aynı şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kaşık yardımı ile hazırladığınız yufkaları şuruba batırıp çıkarın ve servis tabağına sıralayın. Soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Soğuyan keşkülü yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan gül şeklindeki yufkaların ortalarına sıkın ve kuru incir ile süsleyerek servis yapın.