Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşkül-ü Baklava

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Keşkül ve badem dolgulu bir baklava tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşkül-ü Baklava

Şurup:

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı iri kırılmış badem

Hamur:

30 adet baklavalık yufka
100 g eritilmiş tereyağı

Süslemek için:

2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurup

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgu

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

30 adet yufkayı üst üste koyun. Pişirme tepsisini üzerine oturtun. Keskin bir bıçak ile yufkaları tepsinin boyutunda kesin. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. 15 adet yufkayı, aralarına erimiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye koyun. Üzerine hazırladığınız keşkülün tamamını yayın ve badem kırıklarını serpin. Üzerine kalan 15 adet yufkayı yağlayarak üst üste koyun. Tepsinin ortasına bir su bardağını ters çevirerek koyun, bıçak ile yufkaların orta bölümünü su bardağı ölçüsünde kesin. Ortada kestiğiniz dairenin etrafını 12 eşit üçgen dilim olacak şekilde kesin. Üzerini de yağlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.