Flag

Keşkül-ü Baklava

Yaklaşık 12 dilim
Orta
120 dk.
Keşkül ve badem dolgulu bir baklava tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Baklavayı dilimlediğiniz bıçağın ucunu arada erimiş tereyağına batırırsanız daha rahat kesebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Şurup
2,5 su bardağısu
2,5 su bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığılimon suyu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağısüt
1 çay bardağıiri kırılmış badem
Hamur
30 adetbaklavalık yufka
100 geritilmiş tereyağı
Süslemek için
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Şurup

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgu

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Picture - Keskul-u-Baklava-asama-1-2-3.jpg

30 adet yufkayı üst üste koyun. Pişirme tepsisini üzerine oturtun. Keskin bir bıçak ile yufkaları tepsinin boyutunda kesin. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. 15 adet yufkayı, aralarına erimiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye koyun. Üzerine hazırladığınız keşkülün tamamını yayın ve badem kırıklarını serpin. Üzerine kalan 15 adet yufkayı yağlayarak üst üste koyun. Tepsinin ortasına bir su bardağını ters çevirerek koyun, bıçak ile yufkaların orta bölümünü su bardağı ölçüsünde kesin. Ortada kestiğiniz dairenin etrafını 12 eşit üçgen dilim olacak şekilde kesin. Üzerini de yağlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Baklavayı dilimlediğiniz bıçağın ucunu arada erimiş tereyağına batırırsanız daha rahat kesebilirsiniz.