Flag

Keşkül-ü Tiramisu

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
Dondurma gibi, çook lezzetli..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Krema
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağısüt
1limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağıiri kırılmış badem
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
12 adetkedidili bisküvi
1 su bardağısüt
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıçözünebilir kahve
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
4 - 5 adetbadem-bütün

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Keşkülün hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın. Üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Soğutup mikser ile 1-2 dakika çırpın.

2

Krem Şanti

1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız keşkülü ve bademi ekleyip 2 dakika daha çırpın.

3

Dolgu

1 su bardağı süte şeker ve kahveyi ilave edip karıştırarak eritin. Kalıbı streç film ile kaplayın. 6 adet kedidili bisküviyi kahveli süte batırıp kalıbın tabanına tek sıra olacak şekilde sıralayın. Üzerine hazırladığınız keşküllü karışımın yarısını yayın. Tekrar kahveli süt ile ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayın. Kalan kremayı yayın. Üzerini streç film ile kapatıp buzlukta 3-4 saat bekletin.

4

Sosun hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Servis

Tatlıyı buzluktan çıkartın, ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sos döküp badem ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.