Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşkül-ü Tiramisu

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dondurma gibi, çook lezzetli..

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşkül-ü Tiramisu

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı iri kırılmış badem
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
12 adet kedidili bisküvi
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
4 - 5 adet badem-bütün

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Keşkülün hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın. Üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Soğutup mikser ile 1-2 dakika çırpın.

2

Krem Şanti

1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız keşkülü ve bademi ekleyip 2 dakika daha çırpın.

3

Dolgu

1 su bardağı süte şeker ve kahveyi ilave edip karıştırarak eritin. Kalıbı streç film ile kaplayın. 6 adet kedidili bisküviyi kahveli süte batırıp kalıbın tabanına tek sıra olacak şekilde sıralayın. Üzerine hazırladığınız keşküllü karışımın yarısını yayın. Tekrar kahveli süt ile ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayın. Kalan kremayı yayın. Üzerini streç film ile kapatıp buzlukta 3-4 saat bekletin.

4

Sosun hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Servis

Tatlıyı buzluktan çıkartın, ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sos döküp badem ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.