Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşküllü Kup

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Klasik lezzeti modern sunum ile birleştiren keşküllü kup tarifi... Türk mutfağının vazgeçilmezi keşkül tatlısı ile kup hazırlamak için tarifimizi deneyin.

Yaklaşık 5 - 6 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşküllü Kup

Kurabiye için:

1 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı su
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Ahududulu karışım:

2 su bardağı dondurulmuş ahududu
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Keşkül:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kurabiyelerin hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakaoyu ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, su, portakal aroması ve şekerli vanilini ilave edip yoğurun. Çikolata parçalarını üzerine ilave edin ve tekrar yoğurun. Hamuru 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Hamuru buzdolabından alın ve streç filmi çıkarın. 0,5 cm kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Ahududulu karışımın hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri bir tencereye alın. 3 yemek kaşığı su ve nişastayı bir kaseye alıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Ahududuların üzerine dökün ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Keşkülün hazırlanışı

Keşkülü süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak 15 dakika soğutun.

5

Kupların hazırlanışı

Kurabiyeleri küçük parçalara kırın. Keşkülü, aralara kurabiye parçaları ve ahududulu karışımı koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın, 1-2 saat bekletin ve servis yapın.