Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşküllü Naneli Dondurma

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak nefis bir dondurma..

Yaklaşık 6 porsiyon

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşküllü Naneli Dondurma

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 - 3 damla nane yağı
2 yemek kaşığı taze nane yaprağı (ince kıyılmış)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Keşkülün hazırlanışı

3 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Krem şantinin hazırlanışı

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın.

2

Soğuyan keşkülü mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız krem şanti ve nane yağını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine kıyılmış naneyi ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika karıştırın.

Hazırladığınız karışımı 18x28 cm boyutlarındaki kaba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzlukta 5-6 saat bekletin.

3

Servis

Servisten 5-10 dakika önce tatlıyı buzluktan çıkarın. Dondurma kaşığı ile tatlıdan toplar çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.