3 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın.
Soğuyan keşkülü mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız krem şanti ve nane yağını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine kıyılmış naneyi ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika karıştırın.
Hazırladığınız karışımı 18x28 cm boyutlarındaki kaba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzlukta 5-6 saat bekletin.
Servisten 5-10 dakika önce tatlıyı buzluktan çıkarın. Dondurma kaşığı ile tatlıdan toplar çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:400 dk.Yaklaşık 6 porsiyon