Flag

Kestaneli Tatlım

Yaklaşık 15 - 20 adet
Orta
150 dk.
Karadut dolgulu kestane kremalı tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 - 1,5 su bardağıun
100 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta sarısı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığısüt
0,5 çay bardağıöğütülmüş fındık
Dolgu
15 adetkaradut
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
10 adetkestane şekeri
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıkrema
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 - 3 yemek kaşığıyer fıstığı ezmesi
Dr. Oetker Kakao

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, süt ve öğütülmüş fındığı bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. 7 cm çapındaki kalıp yardımı ile daireler kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve tezgah üzerinde soğumaya bırakın. Daha sonra pişirme kağıdından ayırın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Karadut, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


6 adet kestane şekerini küp şeklinde kesin. Kalan 4 adedini çatal ile ezerek püre haline getirin. Kurabiyeleri servis tabağına sıralayın. Ortalarına birer adet hazırladığınız karadutlardan ve küp şeklindeki kestane şekerlerinden koyun. Krem şantiyi krema ve soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 3 yemek kaşığını ayırın, kalana yer fıstığı ezmesi ve püre haline getirdiğiniz kestaneleri ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Pişirme kağıdından 2 adet huni hazırlayın ve krem şantileri içlerine doldurun. Uçlarını makas ile kesin. Kurabiyelerin ortalarına beyaz krem şanti sıkın. Yer fıstıklı kremayı çevrelerinden başlayarak üst üste gelecek şekilde şerit halinde daireler sıkın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerlerine kakao serpin, arzuya göre kestane parçaları ile süsleyip servis yapın.