Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kırmızı Aşk

(0)
4 11 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kırmızı Kadife Kek ile hazırlanan kalp şeklinde sevgililer günü pastası.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kırmızı Aşk

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Kırmızı Kadife Kek
3 yumurta (orta boy)
5 yemek kaşığı süt
100 g yumuşak margarin

Krema için:

1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Dolgu:

1 su bardağı ahududu
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Kalıp:

Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, süt ve margarini çırpma kabına alın. Üzerine un karışımını ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde alın. Fırını kapatmayın. Kalıbı yıkayıp tekrar yağlayın ve kalan hamuru aynı şekilde pişirin. 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve süsleme

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Soğuyan keklerden birini servis tabağına alın. Üst süsleme için iç kısmından yaklaşık 2-3 yemek kaşığı kek alın ve ufalayın. Hazırladığınız kremanın yarısından biraz fazlasını kekin üzerine yayın. Üzerine ahududu ve badem kırıklarını serpin. Diğer keki üzerine kapatın ve kalan kremayı üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servisten önce ayırdığınız kek kırıntıları ile pastanın üzerini süsleyin.